Blogi

Blogin kommentointi
Kun kommentoit blogia, ota huomioon seuraavat seikat. Kirjoittamasi kommentti, nimesi, sähköpostiosoitteesi ja antamasi www-sivun osoite ovat julkisia ja näkyvät tällä blogi-sivustolla. Tietoja ei tallenneta mihinkään muuhun rekisteriin, joten ne näkyvät vain tällä sivustolla.

Kohdat eivät ole pakollisia. Voit jättää täyttämättä ne kohdat, joita et halua näkyviin tälle blogi-sivustolle.

 

<  1  2  3  4  5  6  7  8 
Rohkeutta, senioriopettajat!
12.02.2014 13:42

Kirjoitan elämäni ensimmäistä blogia. Uskoisin olevani mitä tyypillisin senioriopettaja – ehkä sillä poikkeuksella, että minun piti hakea netistä apua siihen, mikä blogi oikeasti on! Määritelmiä oli vaikka kuinka paljon, mutta mieleiseni oli verkkopäiväkirja. Blogin pitoon kuuluu myös spontaanius ja henkilökohtaisuus. Voisin siis aloittaa blogini vaikka seuraavasti: ”Rakas päiväkirjani” tai ”Hyvä päiväkirjani”. Koska tässä päiväkirjassa ei ole lukkoa, on oltava varovainen, mitä kirjoittaa. Monet ovat ladanneet verkkosivuille kuvia ja tekstejä, joita ei voi sieltä koskaan poistaa. Näiden sivujen ylläpitäjä onneksi tyhjentää sisällön aika ajoin!

Vuoden loppu ja alkuvuosi on yhdistyksissä kiireisintä aikaa. On koottava edellisen vuoden toimintakertomus ja rakennettava uusi mahdollisesti entistä parempi suunnitelma. Tilitkin on hyvä saada lopputarkastukseen ja talous tasapainoon tehtyjen suunnitelmien kanssa.

Me täällä pohjoisessa rakastamme tätä meidän omaa yhdistystämme.  Tänne OSJ:n sivuille toimme ensimmäisinä toimintasuunnitelmamme kaikkien nähtäväksi. Emme pane pahaksemme, jos siitä kopioidaan ideoitamme. Tällä hetkellä se on vielä raakile, mutta valmistunee ennen vuosikokoustamme lähes lopulliseen muotoonsa. Toimintasuunnitelmakin voi elää spontaania elämää! Siihen yleensä lisätään tapahtumia, harvoin poistetaan. Tarkoituksemme on rakentaa ohjelma, joka kokoaa mahdollisimman monta jäsentä yhteen, kenet lounaan  – kenet matkustelun merkeissä. Kunpa vielä tavoittaisimme ne jäsenet, jotka katsovat kaihoisasti ikkunasta ulos, mutta eivät uskalla tulla mukaan!

Tulin valituksi yhdistyksemme puheenjohtajaksi kolme vuotta sitten melkein vahingossa. Jotta en olisi todellinen vahinko, antauduin tehtävääni suurella innolla. Olen saanut lukemattomia uusia ystäviä, laajentanut maailmankuvaani ja harrastuspiiriäni valtavasti.  Puheenjohtaja ilman hyvää sihteeriä, taloudenhoitajaa ja hallituksen muita jäseniä, on aika onneton. Olen iloinen ja nöyrästi kiitollinen, että joukkomme on mitä mainioin.

Onneksi OSJ tarjoaa koulutusta ja yhdessäoloa yli maakuntarajojen. Jotta yhdistyksien tulevaisuus olisi turvattu ja uudet ihmiset voisivat astua aikanaan keskeisiin tehtäviin, tarvitaan koulutusta. Sitä on onneksi luvassa syksyn koulutuspäivillä. Sitä ennen tapaamme Riihimäellä. Ohjelmassa on senioriopettajapäivien tarjoamaa virkistystä sekä OSJ:n vuosikokous. Jokainen tilaisuuden järjestävä yhdistys tekee aina parhaansa, jotta jäsenet eri puolilta Suomea saavat intoa ja uutta tietoa ajankohtaisista asioista. Luennoitsijat ovat korkeaa laatua. Mikä voisi olla paremmin? Riihimäen senioriopettajapäivillä odotan itse tapaavani vanhoja tuttuja ja saavani myös uusia ihmiskontakteja.

Netistä huomasin, että vuosittain valitaan Vuoden blogisti. Viime vuonna tittelin sai juristi Jukka Kemppinen, jolla on yli 3 000 postausta. Luettuanne hänen älykkäitä, yhteiskunnallisia kirjoituksiaan jätätte ehkä itse bloggaamatta. Niin oli vähällä käydä minullekin. Lupasin kuitenkin kokeilla, eikä tämä käynyt yhtään kipeää. Pilkut ja muut äidinkielen kammotukset on matemaatikolle kauhu, mutta onneksi ei tarvitse kirjoittaa kaunolla.

Toivon mahdollisimman monen uskaltautuvan näille sivuille. Rohkeutta, senioriopettajat!

Kerttu Ståhlberg
OSJ:n hallituksen jäsen
Länsi-Pohjan senioriopettajien puheenjohtaja

Kuvassa Länsi-Pohjan yhdistyksen hallitus.


Kommentit (5)Kommentoi
Vuoden alun ajatuksia
13.01.2014 14:03

Vuoden alun ajatuksia

Tammikuu on ehtinyt puoleen väliin tätä kirjoittaessani ja aurinkokin pilkistelee ihmeeksi. Valo lisääntyy myös vastasataneen lumen myötä. Helsingin Paloheinässä aloitettiin jo hiihtoladun lumetus. Liikuntamahdollisuuksien parantaminen on minusta hyvää verovarojen käyttöä. Liikunta ja ulkoilu ylläpitävät ruumiin hyvinvointia ja mielen pirteyttä erinomaisella tavalla.

Me suomalaiset olemme tottuneet neljään vuodenaikaan ja odotamme lumen tuloa asiaankuuluvana tapahtumana. Toisin on joissakin muissa maissa: lumentulo on katastrofi, joka sulkee koulut ja sotkee liikenteen. Me otamme rauhallisesti, mutta syytä on varautua muuttuneisiin keliolosuhteisiin hyvin kengin ja liukuestein!

Vuoden ensimmäisenä aamuna heräsin hyvällä mielellä. Ei ollut kiire minnekään, vointi oli hyvä ja yllättävä tyytyväisyyden tunne lehahti päälle. Elämä on näin eläkeläisellä ajoittain ihan mallillaan, ja on hyvä jos sen sattuu huomaamaan!
Ei tämä eläkeläisen maailma kuitenkaan vielä ihan valmis ole. OSJ:llä ja muilla eläkeläisjärjestöillä on tehtävää ikääntyvien edunvalvonnassa heikkenevien taloussuhdanteiden paineessa. Meitä yli 65-vuotiaita on Suomessa jo yli miljoona. Jos nämä kaikki vaikka äänestäjinä saataisiin puhaltamaan yhteen hiileen, meidän etujamme ei voisi ohittaa tai heikentää. 

OSJ vaikuttaa myös Valtakunnalliset eläkeläisjärjestöt VENK ry:n kautta. OSJ:n nettisivujen edunvalvonta-osiosta voi lukea ajankohtaisista asioista, ja myös mihin asioihin VENK on ottanut kantaa. Viime vuonna annettiin lausunnot eläketulon verotuksesta, SOTE-uudistuksesta ja työeläkeindeksityöryhmän loppuraportista. Työn alla on lausunto ehdotuksesta asumistukilain muuttamiseksi. Helmikuussa VENK vierailee eduskunnassa ja keskustelunaiheena on mm. vanhuspalvelulain toteutus.  Olisi varmaan hyvä, jos VENKin järjestöpohjaa pystyttäisiin laajentamaan. Se viisasten kivi pitäisi löytää.

Eläkeläisten edunvalvonnan ohella OSJ:n tehtävä on virkistystoiminnan ja yhteydenpidon järjestäminen jäsenille. Tätä puolta hoitavat lähinnä paikallisyhdistykset. On tärkeätä saada ihmiset liikkeelle ja osallistumaan. Vireyttä lisää ja ylläpitää se, että ei jämähdetä kotiin niin kauan kun vielä liikkeelle kyetään.

Lisää elämää vuosiin, toivottaa OSJ:n kotisivujen etusivu!

Liisa Fräki
OSJ:n hallituksen jäsen ja Valtakunnalliset eläkeläisjärjestö VENK ry:n sihteeri


Kommentit (1)Kommentoi
Nettisivut ja bittiavaruus
17.12.2013 10:49 | Erkki Kukkonen, varapuheenjohtaja

Monet meistä muistavat Juhani Ahon lastun Siihen aikaan kun isä lampun osti. Kynttilävalo jäi unholaan, kun öljylamppu valaisi asunnon. Valoilmiö oli suorastaan häikäisevä entiseen verrattuna ja aiheutti uteliaiden kyläläisten kurkistelut sisätiloihin saakka.

Kun sähköt saatiin sotien jälkeen 1950-luvun alussa kotiseudulleni, oli ilmassa jo suuren valojuhlan tuntua. Me seniorikansalaiset, eläkeläiset, edustamme Suomessa sellaista sukupolvea, että olemme saaneet nähdä ja kokea monta ”lampun ostoa”. Sähköjen myötä kehityksen pyörä on rullannut yhä kiihtyvällä vauhdilla eteenpäin ja liidämme jo bittiavaruudessa valon nopeudella.

Opetusalan Seniorijärjestön sähköinen viestintä hyppää vuodenvaihteessa aivan uudelle tasolle, kun järjestömme verkko- eli kotisivut uudistuvat. Odotamme, että uusituilla sivuillamme jatkossa kävijöitä riittää.  OSJ:n tiedotustoiminta nopeutuu ja ajanmukaistuu. Muutama klikkaus omalla kotikoneella ja olet OSJ:n tietojen ytimessä. Hallitus hyväksyi kotisivujemme rakenteen joulukuun alussa pidetyssä kokouksessa. Toimisto voi nyt päivittää sivujemme sisältöjä. Tulevaisuudessa voimme hyödyntää järjestön viestinnässä kotisivujamme yhä enemmän. 

Uutuutena sivuillamme on blogi, ja tämä kirjoitukseni on ensimmäinen laatuaan. Palsta tarjoaa mahdollisuuden ajankohtaisten asioiden esille tuomiseen ja kommentointiin. Nähtäväksi jää, kuinka aktiivista ja innokasta bloggaamista sivuillamme tapahtuu.

Kaikessa viestinnässä on se heikkous ja puute, että lähettäessäsi viestiä et voi tietää, kuinka hyvin  tieto menee perille ja kuinka moni tiedon löytää tai ottaa vastaan. Usein viestimme jää leijailemaan bittiavaruuteen, vaikka oletamme kaikkien löytäneen sen.

Kummanko vastuulla tiedon perillemeno on, lähettäjän vai vastaanottajan? Olen sitä mieltä, että sisäänajovaiheessa vastuu on enemmän lähettäjän puoleisessa päässä, mutta myöhemmin jokaisen OSJ:n jäsenen ja koneenkäyttäjän on muistettava vilkaista edes viikoittain, mitä uutta sivuiltamme löytyy.

Tapaamisiin netissä OSJ:n sivuilla!


( Päivitetty: 18.12.2013 10:32 )

 - Erkki Kukkonen, varapuheenjohtaja | Kommentit (1)Kommentoi
<  1  2  3  4  5  6  7  8  

Opetusalan Seniorijärjestö OSJ ry
Undervisningssektorns Seniororganisation rf

Rautatieläisenkatu 6, 00520 Helsinki

020 748 9736 ja 020 748 9678
seniorit (at) oaj.fi
Toimisto on avoinna arkisin klo 9–15.