Jäsenedut

Opetusalan Seniorijärjestö OSJ:n jäsenenä saat jäsenlehtemme Senioriopettajan kuusi kertaa vuodessa. Kaikki jäsenemme saavat myös OAJ:n taskukalenterin. Hyväksi kannattaa käyttää myös järjestön alennukset esimerkiksi Teboil-huoltoasemilta, vakuutusmaksuista (Turva tai If), Mehiläisen Terveyssopimuksesta, Otavamedian lehtitilauksista, kylpylöistä ja muutamista hotelleista. Jäsenet voivat varata edullisesti myös Holiday Clubin lomaviikkoja. 

Senioriopettaja-lehti

Opetusalan Seniorijärjestö OSJ ry julkaisee jäsenlehteä Senioriopettaja. Lehti on entiseltä nimeltään Veteraaniopettaja, ja se on ilmestynyt vuodesta 1999 alkaen.

Vuonna 2017 lehti tulee lukijoille kuusi kertaa. Lehdestä saa tietoa ajankohtaisista asioista ja tapahtumista sekä eläkeläisten edunvalvonnasta. Lehti julkaisee myös paljon lukijoiden kirjoittamia tekstejä. Lehti postitetaan jäsenille Opettaja-lehden välissä.

OAJ-kalenteri

Seuraavan vuoden OAJ-kalenteri postitetaan jokaiselle jäsenelle kotiosoitteeseen Opettaja-lehden mukana loka–marraskuussa. Kalenteripostituksessa ei tule mukana Senioriopettaja-lehteä, ainoastaan Opettaja-lehti.

Alennuksia vakuutusmaksuista

OSJ:n jäsenen vakuutusedut poikkeavat OAJ:n jäsenen vakuutuseduista. OAJ:n jäsenyyteen sisältyvät vakuutukset päättyvät heti eläkkeellejäämispäivänä. Nämä vakuutukset ovat liittovakuutukseen sisältyvät vapaa-ajan tapaturma-, matka- ja matkatavaravakuutukset.

OSJ:n jäsen saa alennuksia vakuutusmaksuista kahdesta vakuutusyhtiöstä: Turvasta ja Ifistä. Vakuutukset pitää kuitenkin ottaa itse. 

Keskinäinen Vakuutusyhtiö Turva

Turva tarjoaa alennuksia asiakkuusajan ja jäsenyyden perusteella. Eläkkeellä oleva saa jatkuvasti voimassa olevan matkavakuutuksen ilman terveysselvitystä (enintään 3 kuukautta kestävälle matkalle). Jatkuva matkavakuutus myönnetään enintään 99-vuotiaalle. Se on voimassa 100-vuotiaaksi asti.

Turvan tarjoama alennus OSJ:n jäsenille on 10 %. Alennuksen saa vapaaehtoisista koti-, auto- ja henkilövakuutuksista. Vanhojen asiakkaiden alennukset nousevat automaattisesti vakuutuskauden vaihtuessa vuodenvaihteen jälkeen.

Turvassa saa omistaja-asiakasalennusta asiakassuhteen keston perusteella. Yhden vuoden asiakassuhteen jälkeen omistaja-asiakasalennus on 5 %. Omistaja-asiakkuuden jatkuttua viisi vuotta omistaja-asiakasalennus nousee 7 %:iin ja kymmenen vuoden asiakkuuden jälkeen alennus on jo 10 %.

Kun keskittää vakuutuksensaTurvaan, saa uutena asiakkaana heti kättelyssä jäsenalennuksen lisäksi edellä mainitun 7 %:n omistaja-asiakasalennuksen eli säästää vapaaehtoisista vakuutuksista jopa 17 %.

Lisätietoa Turvan vakuutuksista ja eduista saa Turvan asiakaspalvelusta arkipäivisin klo 8–18 numerossa 01019 5110 tai Turvan verkkosivuilta osoitteesta www.turva.fi/osj. Lähimmän toimipaikan löytää kätevimmin osoitteesta turva.fi.

Vahinkovakuutus If

OSJ:n jäsenenä saat Ifistä vakuutusmaksuista alennusta If Etuohjelmassa – jopa 16 %.Vahingottomista vuosista kertyy If Omavastuuetua jopa 160 euroon saakka.

Vapaaehtoinen opettajien Primus-henki- ja tapaturmavakuutus on voimassa senkin jälkeen, kun opettaja siirtyy eläkkeelle. Eläkkeelle jäävän aiempi vakuutus jatkuu automaattisesti niin kauan kun OSJ:n jäsenyys on voimassa tai vakuutusehtojen mukaiseen päättymiseen asti.

Matkavakuutuksista: Alle 70-vuotias opettaja saa enintään 45 vrk kestäville matkoille normaalin vuosimatkavakuutuksen (jatkuva matkavakuutus) ilman terveysselvitystä, kun hän ottaa sen ennen eläkkeelle jäämistä OAJ:n jäsenyyden voimassaolon aikana. Eläkeläiset voivat tietysti aina ottaa määräaikaisen matkavakuutuksen.

Vakuutusta varten tarvitaan terveysselvitys aina kun
• matka kestää yli 45 vrk
• alle 70-vuotias eläkeläinen hakee jatkuvaa matkavakuutusta.

Matkavakuutus korvaa matkasairaudet. Matkasairaus on sairaus, josta selviä oireita on ilmennyt vasta matkan aikana ja joka on lääketieteellisen kokemuksen mukaan saanut alkunsa matkan aikana. Ennen matkaa ilmenneiden sairauksien odottamattomasta pahenemisesta korvataan vain matkalla annettu ensiapuluonteinen hoito enintään yhden viikon ajalta.

Lisätietoja Keskittäjän vakuutuksista ja järjestöasiakkaan eduista saat Ifin numerosta 010 19 19 19 (pvm/mpm) tai lähimmästä Ifistä.

Teboil

Järjestön jäsenkortilla saa alennusta Teboil-asemilta, Teboil-huoltamoilta ja Teboil-automaattiasemilta lukuun ottamatta nettohintapohjaisia Teboil Express -automaattiasemia. Jäsenkortissasi on Teboilin tunnus ja magneettiraita, johon on koodattu alennustiedot: bensiinistä ja dieselöljystä 2,1 snt/l, voiteluaineista 10 %, pesuista 5 %, autokemikaaleista 5 % sekä nestekaasutäytöstä 5 %. Alennukset saa, kun antaa jäsenkortin kassalle tai syöttää sen automaattiin ennen varsinaista maksuvälinettä. (Voiteluainealennukset koskevat 10 litran tai sitä pienempiä astioita.)

Edun saa kaikilta Teboil-huoltamoilta ja -automaattiasemilta lukuun ottamatta Teboil Express
-automaattiasemia.

Lisätietoja saa Teboilin palvelunumerosta 020 470 0911.

Uutuus 2017: Mehiläinen Terveyssopimus

Mehiläinen Terveyssopimus on palvelu terveyden ja hyvinvoinnin hyväksi. Terveyssopimusasiakas saa apua ja neuvoja aina kun tarvitsee, ja terveydestä huolehtivat tuttu lääkäri ja terveysvalmentaja.

Tutustu palveluun tästä.

Palvelu sisältää mm.

  • vuosittaiset terveystarkastukset hoitosuunnitelmineen
  • yleislääkäritasoisen sairaudenhoidon
  • yleislääkärin määräämät laboratorio-, kuvantamis- ja muut tutkimukset
  • maksuttomat influenssa- ja pneumokokkirokotteet.

Mehiläinen Terveyssopimuksen kuukausihinta on 49 € / kk*. Opetusalan Seniorijärjestö OSJ:n jäsenet saavat ensimmäisen kuukauden jäsenetuhintaan 39 €/kk. OSJ:n jäsenet saavat edun kertomalla sopimuksen tekohetkellä kampanjakoodin OSJETU2017. Etu on voimassa koko vuoden ja se koskee sopimuksia, jotka tehdään viimeistään 31.12.2017 ja joiden aloituspäivä on vuoden 2017 puolella.

Palvelu on saatavilla alkuvuonna vain pääkaupunkiseudulla**, mutta laajenee kevään aikana myös muualle Suomeen.

* Kuukausimaksun lisäksi veloitetaan jokaisesta yleislääkärikäynnistä kulloinkin voimassa oleva poliklinikkamaksu. Pidätämme oikeuden hinnanmuutoksiin palvelun sopimusehtojen mukaisesti.

** Terveyssopimuksen omalääkäreitä ja terveysvalmentajia löytyy Töölön, Forumin, Ympyrätalon, Leppävaaran ja Vantaan Kielotien toimipisteistä. Terveyssopimus-asiakkaat voivat käyttää yleislääkäri- ja hoitajapalveluita esim. akuuteissa tilanteissa missä tahansa Mehiläisen toimipisteessä kaikkialla Suomessa.

Lisätietoa saa linkistä, klikkaa tästä.

Alennuksia Sanoma Medialta

Sanoma Media Finland tarjoaa sekä jatkuvia tilausetuja että ilmaisia näytenumeroita.

Sanoma Lifestyle lehdistä – 40% hinnalla 12 kk määräaikaista tilausjaksoista ja Kids median lehdistä – 30 % 12 kk määräaikaisista tilausjaksoista. Nämä hinnat ovat voimassa toistaiseksi. Etu koskee myös lahjatilauksia. Kaikkiin vuosikertatilauksiin liittyy digilehdet.fi palvelu.

Lisäksi mahdollisuus ilmaisen näytenumeron tilaamiseen (Me Naiset, Gloria, Suuri käsityö, Tiede, Glorian ruoka&viini sekä Aku Ankka). Voimassa 15.12.2016 saakka. Tilatessasi näytenumeron voit ohittaa kohdan ”Miten haluat maksaa tilauksesi”, mikäli tällainen näkyy sivustolla.

OSJ:n jäsenet saavat tämän edun OAJ:n kautta. Kirjaudu ensin OAJ:n jäsensivuille tästä. Tilauksia pääset tekemään jäsensivujen puolelta Muut OAJ:n edut -sivun linkeistä kirjautumisen jälkeen.

Kirjautumisessa tarvitaan OSJ:n jäsenkortissa oleva jäsennumero. Salasana on sama kuin OAJ:n jäsenyyden aikana. Uuden salasanan voi tilata kohdasta Unohtuiko salasana. Uusi salasana lähetetään joko kännykkään tai sähköpostiosoitteeseen. HUOM! Jotta saat uuden salasanan, pitää jäsentiedoissasi olla oikea kännykkänumero ja sähköpostiosoite.

Jos ohjelma ilmoittaa lähettävänsä uuden salasanan väärään numeroon tai sähköpostiosoitteeseen, ilmoita oikeat yhteystietosi OSJ:n toimistoon numeroon 020 748 9678 tai sähköpostiosoitteen seniorit (at) oaj.fi.

Oikeat yhteystiedot voi ilmoittaa myös OSJ:n verkkosivuilla olevan lomakkeen avulla. Tässä linkki lomakkeseen.

Alennuksia Otavamedian lehtitilauksista

OSJ:n jäsenet saavat OAJ:n kautta alennusta Otavamedian lehtitilauksista. Alennus lasketaan 12 kuukauden määräaikaistilauksen tilaushinnasta. Tilaukset ovat voimassa vuoden. Ne eivät siis ole jatkuvia tilauksia eivätkä sisällä kestotilaajan etuja. Lehtiä voi tilata sekä itselle että lahjaksi.

Lehden voi tilata Otavamedian tilaajapalvelusta puh. 09 156 665 ma–pe 8–17 tai suoraan tilauslinkistä www.otavamedia.fi/oaj. Alennusta pyydettäessä kannattaa mainita, että OSJ:n jäseniä koskevat samat alennukset kuin OAJ:n jäseniä.

Otavamedian lehtiä ovat esimerkiksi Suomen Kuvalehti, Seura, Kotiliesi, Anna, Tekniikan Maailma, Kanava, Viva ja Kotilääkäri.

Alennuksia Elixiasta

OSJ:n jäsenet saavat samat vaihtuvat ja pysyväisalennukset kuin OAJ:n jäsenet Elixia-liikuntakeskuksista. Elixialla on 23 toimipistettä, jotka sijaitsevat pääkaupunkiseudulla, Jyväskylässä, Tampereella ja Turussa.

OAJ:n virkistysalueet ja Holiday Club

Opetusalan Seniorijärjestön jäsenet voivat käyttää alla listattuja lomaetuja mainituin ehdoin. Tirvan ja Holiday Club -lomien varaukset tehdään OAJ:n omien varaussivujen kautta. Varaussivustoille voi kirjautua OAJ:n jäsensivujen kautta www.oaj.fi. OAJ:n jäsensivuilta löydät tarvittavat tunnukset, joilla kirjaudut varaussivuille. Varaussivuilla tarkemmat varausohjeet, varaustilanne, hinnat, tietoa RCI-lomista jne.

Tirva
Opetusalan Seniorijärjestö OSJ:n jäsenet voivat käyttää OAJ:n Tirvan virkistysaluetta Valkealassa. Koulujen loma-aikoina työssä olevat opettajat ovat varauksissa etusijalla. Tirvan varaustilanteen näet varaussivuilla kohdasta Tirvan varaukset.

Holiday Club -omistusviikot
Senioriopettajat voivat varata myös vapaaksi jääneitä OAJ:n Holiday Club -lomaviikkoja arvontojen jälkeen. Työssäkäyvät jäsenet voivat varata viikon kahdesti vuodessa ns. arvonnan kautta. Keväällä varataan viikot 23–51 ja syksyllä varataan viikot 52–22. Tieto kulloisestakin arvontapäivämäärästä tulee Holiday Clubin OAJ:n lomaviikkojen etusivulle, ja seniorijäsenet saavat varausoikeuden Holiday Club -lomahuoneistoihin vasta arvontojen jälkeen. OAJ:n omistamien Holiday Club -viikkojen vuokrat ovat alle puolet markkinahinnoista.

OAJ:n Holiday Club -viikkojen varaustilanteen näet varaussivustoilta kohdasta ”Vapaat viikot” (huom. vaatii vielä erillisen rekisteröitymisen, joka neuvotaan HC:n sivuilla). Varauksen pystyy tekemään OAJ:n omistamalle viikolle/ajankohdalle suoraan netistä mainitusta kohdasta "Vapaat viikot". Kun varaus on tehty loppuun saakka, vastauksena tulee sähköposti liitteinään asiakirjat ja laskut.

RCI-lomat
Lomaile RCI:n kautta ympäri maailmaa! RCI-lomakeskuksia on maailmanlaajuisesti yli 5000. RCI:n kautta lomaviikon voi varata jopa 2 vuoden päähän. RCI-yhteyshenkilöiltä voi varata myös lennot ja autonvuokraukset - kaikki samasta paikasta. RCI:n lomakeskusluokitukset vastaavat 3–5 tähden tasoa, huoneistoissa on hyvä varustetaso, lähes kaikissa huoneistoissa oma keittomahdollisuus. RCI-lomien tarkempi esittely, hinnasto ja yhteystiedot löytyvät varaussivuilta kohdasta RCI.

Sekä Tirvan että Holiday Club -huoneistojen varauksiin tarvitset jäsennumeron, joten jäsenkortti on hyvä varata esille.

Lomavarauksia hoitaa Holiday Club Yrityspalvelu, puh. 030 687 0400 (arkisin klo 9.00–15.00), sähköposti yrityspalvelu@holidayclub.fi.

Opettaja-lehti

Opettaja-lehden vuosikerran voi tilata 30 euron jäsenetuhintaan koko vuodeksi. Tilauksia ottaa vastaan Tampereen Laserma Oy.

Laserman yhteystiedot ovat seuraavat: puh. 03 225 1948 ja sähköposti asiakaspalvelu@laserma.fi.

Vuonna 2016 Opettaja-lehti ilmestyy 22 kertaa. 
 

Uutuus 2017: Instrumentariumista ja Nisseniltä alennuksia

Instrumentarium ja Nissen tarjoavat OSJ:n jäsenille 25 prosentin alennuksen normaalihintaisista silmälaseista. Optikon tekemän näöntarkastuksen ja silmälasimääräyksen saa veloituksetta. Normaalihintaisista aurinkolaseista saa 15 prosentin alennuksen. Aurinkolasitarjous ei koske Oakleyn laseja.

Alennusprosentit eivät koske voimassa olevia myymälöiden kampanjoita. Tarjous on voimassa toistaiseksi kaikissa Insturmentariumin ja Nissenin myymälöissä.OSJ:n jäsenet saavat tämän alennuksen OAJ:n kautta. 

Uutuus 2017: Naantalin ja Ruissalon kylpylä

OSJ:n jäsenet saavat 31.12.2017 asti 15 prosentin alennukset majoitushinnoista. Tarjous on voimassa joka päivä. Huoneita on rajoitettu määrä. Jos majoitus on 2 vrk tai enemmän, alennuksen päälle saa 10 euron ravintolarahan (1 kpl/huone).
Varaukset ja lisätiedot myyntipalvelusta puh. 02 4455100, info@naantalispa.fi tai info@ruissalospa.fi. Varauksia tehtäessä on ilmoitettava tunnus AKAVA. 
Varaukset myös online, Naantaliin klikkaa tästä ja Ruissaloon klikkaa tästä

Imatran Kylpylä

Opetusalan Seniorijärjestö OSJ:n jäsenet saavat Imatran Kylpylän hotellimajoituksesta ja kylpylään liittyvän Ukonniemen loma-asuntovuokrista alennusta arkisin 30 % ja viikonloppuisin pe–su 10 %. Alennus ei koske kaikkia viikkoja, esimerkiksi hiihtolomaviikoilta ei saa alennusta. Alennukset eivät koske tarjoushintoja eikä säästöhintoja. Kaikkien hotellihuoneiden hintoihin sisältyy aamiainen ja Kylpylä Taikametsän käyttö. Varaukset ja tiedustelut kylpylän myyntipalvelusta ma–pe klo 9–17, puh. 020 7100 502 tai sähköpostilla myynti@imatrankylpyla.fi. Varattaessa kannattaa mainita, että kyse on OAJ:n liittoedusta, joka koskee myös senioriopettajia. Lisätietoa saa Imatran kylpylän verkkosivuilta, klikkaa tästä.

Alennuksia Holiday Club -ketjusta (esim. hotellit, loma-asunnot)

OSJ:n jäsenet saavat vähintään 15 % alennuksen päivän hinnoista Holiday Club -kylpylähotellien ja -loma-asuntojen varauksista. Kylpylälomaan sisältyy majoitus ja aamiaiset, loma-asuntoihin pyyhkeet, vuodevaatteet ja loppusiivous. Loma-asunnoissa minimimajoitus on 2 vrk. Edun saa kampanjakoodilla OSJ15.

Jäsenetu on voimassa kaikissa Suomen kohteissa: Caribia, Saimaa, Tampereen Kylpylä, Katinkulta, Kuusamon Tropiikki, Salla, Saariselkä, Airisto, Ellivuori, Hannunkivi, Himos, Kalajoki, Naantali, Punkaharju, Pyhä, Pyhäniemi, Ruka, Rönnäs, Tahko, Ylläs ja Ähtäri.

Varaukset ja varaustilanteet suoraan netistä holidayclub.fi

Loma-asuntojen varaukset myös puh. 030 68 600 ma–pe 8–18, la 10–15.

A-lomat

A-lomat on akavalaisten lomajärjestö, jonka palvelut ovat myös senioreiden käytössä. Tarjolla on esimerkiksi:

• Senioreiden lomat lomakeskus Huhmarissa, tutustu lisää ja hae:
www.a-lomat.fi/hyvinvointi/lomat_huhmarissa
• Lomamökit, katso vaihtoehdot ja vuokraa edulliseen jäsenhintaan:
www.a-lomat.fi/mokit
• Kansainvälinen kodinvaihto, lue kokemuksia ja kokeile:
www.a-lomat.fi/kodinvaihto

A-lomilla on myös lomamökkien tarjousviikkoja, jotka päivitetään kuukausittain:
www.a-lomat.fi/tarjoukset .

Kysy lisää info (at) a-lomat.fi tai tutustu verkkosivuilla www.a-lomat.fi.

Suomen Hostellijärjestö

OSJ:n jäsenet saavat Palkansaajien hyvinvointi ja terveyden kautta Suomen Hostellijärjestön tarjoamat jäsenedut esittämällä jäsenkortin. Alennusta käytettäessä kannattaa mainita, että OSJ:n jäsenille kuuluvat samat edut kuin OAJ:n jäsenille.

Varaamalla majoituksen jäsenten omasta Hostellit.fi -varausjärjestelmästä jäsenet saavat heti 10 % jäsenalennuksen majoituksesta kotimaan hostelleissa. Verkostoon kuuluu noin 40 yksilöllistä hostellia ympäri Suomea.

Lisäksi OSJ:n jäsenet voivat ostaa Kansainvälisen hostellikortin alennettuun hintaan 15 €/vuosi (norm. 20 €). Kansainvälinen hostellikortti antaa jäsenyyden maailmanlaajuiseen Hostelling International (HI) -hostelliverkostoon, joka kattaa noin 4000 hostellia jopa 90 maassa. Kansainvälisellä hostellikortilla saa vähintään 10 prosentin majoitusalennuksen kaikissa HI-hostelleissa Suomessa ja ulkomailla. Lisäksi kortilla saa useita matkailullisia paikallisetuja. Lisätietoja saa Hostellijärjestön verkkosivuilta www.hostellit.fi.

Viking Line

OSJ ry:n jäsenet saavat Akavan kautta Viking Linen risteilyt ja reittimatkat erikoishintaan.

Jäsenetuhintainen risteilyvaraus onnistuu tuotetunnuksella FKKRY ja reittimatkavaraus tuotetunnuksella FVRES joko nettisivujen kautta tai Viking Linen myyntipalvelusta, puh. 0600-41577.

Lisäksi on mahdollista käyttää myös kausittain voimassa olevia arvokuponkitarjouksia, etu kaudesta riippuen jopa 50 % päivän hinnasta, tuotetunnus FPKRY/FPREIT, suoraan tästä linkistä:

http://www.vikingline.fi/extranet-startpage/vapaa-ajan-matkat/

Tallink Silja Oy

Tallink Silja tarjoaa OSJ:n jäsenille etuja vapaa-ajan matkustamiseen Club One -kanta-asiakasohjelman kautta. Club One on palkitseva kanta-asiakasohjelma, jossa on kolme tasoa: Bronze, Silver ja Gold.  Kun liityt Tallink Siljan Club One -kanta-asiakasohjelmaan, pääset jäsenetuna suoraan ohjelman Silver-tasolle.

Club One asiakkaaksi liitytään osoitteessa www.clubone.fi/erikoisliittyminen. Liittyminen tapahtuu OSJ:n sopimusetunumerolla, joka on 39570. Mikäli olet jo Club One -jäsen, nykyinen kanta-asiakasnumerosi pysyy voimassa. Jos olet Bronze-tason asiakas, pääset Silver-tasolle.

Ilmoita Club One -kanta-asiakasnumerosi, maininta jäsenyydestäsi ja OSJ:n sopimusetunumero sähköpostitse osoitteeseen erikoisliittymiset@tallinksilja.com. Sinut  rekisteröidään näin sopimusetuasiakkaaksi ja postitetaan tarvittaessa Silver-tason kortti. Huomioithan, että etu on henkilökohtainen ja kertaluonteinen. Lisätietoa tasomääritelmistä saa osoitteesta www.clubone.fi.

Matkojen hintatiedot ja varaukset: puh. 0600 152 68, ma–pe 8-21, la 9-18, su 10–18 (1,74 €/vastattu puhelu + aina pvm/mpm). Tallink Silja pidättää oikeudet muutoksiin.

Tallink Silja tarjoaa etuja vapaa-ajan matkustamiseen Club One -kanta-asiakasohjelman kautta. Club One on palkitseva kanta-asiakasohjelma, jossa on kolme tasoa: Bronze, Silver ja Gold.  Kun liityt Tallink Siljan Club One -kanta-asiakasohjelmaan, pääset jäsenetuna suoraan ohjelman Silver-tasolle."

Uusia etuja Ekerö Linelta

OSJ:n jäsenet saavat OAJ:n kautta uusia alennuksia Ekerö Linelta. Edut saa käyttöönsä OSJ:n jäsenkortilla.

Etu koskee tarjoushintaisia kokous- ja risteilymatkoja Tallinnaan sekä edullisia ryhmämatkoja.

Lisää tietoa saa OAJ:n jäsensivuilta. Jäsensivuille pääset kirjautumaan osoitteessa www.oaj.fi

 

 


Opetusalan Seniorijärjestö OSJ ry
Undervisningssektorns Seniororganisation rf

Rautatieläisenkatu 6, 00520 Helsinki

020 748 9736 ja 020 748 9678
seniorit (at) oaj.fi
Toimisto on avoinna arkisin klo 9–15.